счетоводни услуги варна | contolexvarna.bg

Цената на счетоводител: анализираме факторите, влияещи върху цената на работата

55 0

Факторите, които влияят на разходите

Общата цена на счетоводната фирма зависи от много фактори. Като се започне от формата на собственост на организацията и броя на служителите. И завършвайки с обхвата на дейностите и обема на необходимите услуги. По правило външните счетоводители предлагат на клиентите различни пакетни оферти, от които те могат да изберат най-добрия от тяхна гледна точка вариант.

Разходи за дистанционен счетоводител

Обмислете три варианта на организация счетоводно обслужване в предприятието. Според статистиката на специализирани сайтове за търсене на работа, средната заплата на счетоводител на пълен работен ден в различни градове на България е 1500-2000 лева на месец. Не е тайна, че в малките фирми задълженията на служител по персонала се добавят към товара на счетоводителя на персонала. И често – организацията на офиса. Според някои мениджъри такъв счетоводител “мултимашина” доста добре се справя с основната си роля. Освен това ви позволява да спестите пари. Които от своя страна ще трябва да бъдат платени на допълнителни щатни единици – администратор и специалист по човешки ресурси. Но нека бъдем честни: кой ще се съгласи да свърши работата за трима и да получи малко възнаграждение за това? Най-вероятно това не е специалист от най-висок клас. Например студент, който току-що е завършил колеж или университет. Или човек, който вече се е пенсионирал или отива там в близко бъдеще. Такъв служител трябва да бъде разкъсван между счетоводни записи, попълване на трудови книжки и телефонни обаждания. Рискът от грешки в документите нараства експоненциално. И тъй като мениджърът спестява от наемането на служители, едва ли може да се очаква, че той ще плати за повишаване на квалификацията на своя счетоводител. Следователно при този формат грешните изчисления, недостатъците, загубата на документи и глобите са нещо обичайно.

Бихме искали също да ви напомним за ваканция, възможно заболяване, постановление и уволнение, поради което компанията ще остане без счетоводител за известно време.

Приблизително същата ситуация се развива в случай на сътрудничество с отдалечен счетоводител на свободна практика. По правило се сключва договор със счетоводител на свободна практика, подобно на договор със служител на пълен работен ден. Цената на счетоводните услуги на свободна практика е сравнима с наемането на специалист на пълен работен ден. В тази ситуация обаче не е нужно да създавате работно място. И няма нужда да отделяте офис, отделен компютър и т.н. Дистанционният формат ви позволява да избегнете проблеми с отсъствието на служител поради болест или ваканция, но не винаги.

Счетоводна фирма, която предоставя счетоводни услуги онлайн или дистанционно. Цената на счетоводните услуги от счетоводна кантора обикновено е по-ниска от заплатата на опитен счетоводител. Това е така, защото компанията обслужва широк кръг от клиенти. А разходите за поддръжка на офиса, оборудването, обучението на специалисти се поделят от всички. Всъщност за същите пари на месец или дори по-малко можете да сключите споразумение за предоставяне на счетоводни и кадрови услуги. Но това ще бъде отговорност на отделни специалисти с подходящо обучение. А за счетоводните фирмите счетоводството и данъчното счетоводство е основната работа. Поради това те редовно се включват в обучение и повишаване на квалификацията. Тъй като говорим за висококвалифицирани специалисти със съвременни знания и умения. Няма проблеми с отпуски, постановления и съкращения. Във всеки случай компанията ще предостави на клиента пълна замяна.

  Счетоводен аутсорсинг за бизнес с гаранции и без неустойки В момента много мениджъри се притесняват от дистанционното счетоводство. Много по-познато е, ако счетоводителят е винаги под ръка, в съседния офис. Времето обаче потвърждава, че онлайн форматът е не само удобен и печеливш. Понякога това е единственото възможно решение. Например, както в контекста на пандемията от 2020 г.

Related Post

Счетоводни услуги от стетоводна кантора гр.Варна | contolexvarna.bg

Счетоводни услуги – цени, гр.Варна

Posted by - October 8, 2023 0
Счетоводните услуги са необходими за всеки бизнес, независимо от размера и сферата на дейност. Счетоводството е важна част от управлението…

Your reaction

NICE
SAD
FUNNY
OMG
WTF
WOW

React with gif

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *