Слънце защитни кремове

Как да използваме слънце защитните кремове

33 0

Има доста възможности за защитна козметика: кремове, емулсии, спрейове. За тези с мазна кожа можете да изберете пудра със SPF, за да не претоварвате кожата с козметика. Такава пудра добре матира кожата и я тонизира, като същевременно осигурява защита от UV лъчите. Най-популярната защита е кремът. Можете да намерите опции за кожата на тялото, лицето и кожата около очите. Ето защо преди да купите, прочетете инструкциите или се консултирайте с продавача. Слънцезащитният спрей има по-лека текстура, така че е по-лесен за нанасяне. Предпазва спрея, както и крема. Друга лесна форма на защита е течността. Този тип продукти са чудесни за хора с мазна кожа. А най-леката по структура слънчевата вода, е вид течност. Разклатете добре преди употреба. Добрият слънцезащитен крем с SPF от 30 единици не само предпазва кожата от лъчите от определен спектър, но в тандем с други козметични продукти за грижа може да забави стареенето на кожата. Важно е да знаете кога да нанасяте крема върху кожата и как да го правите правилно.

Първо правило. Нанасянето на козметичните слънцезащитни продукти допълва ежедневната ви рутина за грижа за кожата. Всеки продукт, нанесен отгоре, ще наруши защитата. Не е необходимо да прилагате овлажнител, ако използвате слънцезащитен крем с SPF 30 или по-висока. Подобна козметика обикновено овлажнява кожата.

Първо нанесете антиоксидантен серум, последван от UV защита. Благодарение на тази схема увеличавате устойчивостта на епидермиса, като същевременно запазвате неговата еластичност.

Второ правило. След прилагане на защита изчакайте, докато продуктите се абсорбират напълно. Използвайте слънцезащитен крем или спрей 20-30 минути преди да излезете от стаята. Ако попие добре, няма да съсипе дрехите ви.

Трето правило. Разнесете слънцезащитния крем равномерно върху кожата си. За да разберете от какъв вид защита се нуждае вашата кожа – с физически или химичен филтър, с SPF от определено ниво трябва да научите две правила. Колкото по-лека и суха е кожата, толкова повече тя се нуждае от хидратация и защита от UV лъчи. Колкото повече бенки и лунички има на повърхността му, толкова по-уязвима е тя към въздействието на ултравиолетовото лъчение. Никой козметичен продукт няма да осигури пълна защита. При SPF 50 защитата срещу ултравиолетово лъчение ще бъде 98%. Но ако изберете правилния защитен агент и го използвате, имате всички шансове да запазите кожата си млада за дълго време.

Related Post

Оформящо бельо

Posted by - July 27, 2021 0
Един от най-добрите модели облекло, който се появи преди години, е оформящото бельо. Това уникално бельо съчетава авангардна технология с…

Your reaction

NICE
SAD
FUNNY
OMG
WTF
WOW

React with gif

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *