Черен петък купи рокля

Какво е Черният петък?

31 0

Черният петък е първия петък след Деня на благодарността в САЩ, в който стартира коледния сезон на продажбите. Обикновено Черният петък пада между 23 и 29 ноември.

Защо на Черният петък може да купите рокли?

Концепцията за „черен петък“ се появява в САЩ през 1966 г. Много по -късно, отколкото се е развила традицията да се организират продажби на този ден. Това се дължи на голямото задръстване в петък след Деня на благодарността. Съвременната интерпретация на Черния петък е много по -положителна. Свързва се с идиома в черно, което означава „положителен баланс“. Просто казано, продавачите ще „излязат плюс“ в петък.

Какво се случва на Черния петък?

Големите търговски центрове и вериги, както и малките магазини започват работа рано сутрин, а понякога отварят в полунощ. Но най -важното е отстъпките! На Черния петък те могат да достигнат невъобразими 70, 80 и дори 90%! Тъй като Черният петък не е официален празник, много хора си вземат почивка на този ден, за да купят всичко, за което са мечтали, на ниска цена.

Черен петък

Световна практика

Вълнението на Черния петък завладя не само САЩ, но и други страни по света. Черният петък се провежда в Европа, Русия и Азия. По принцип тя се различава по време и име.

Във Франция „Черният петък“ се нарича „страхотен уикенд“ или „луд уикенд“.

В азиатските страни – Тайланд, Китай, Сингапур – също има аналог на Черния петък, който се нарича “Червен петък”. Обикновено се пада в първите дни на януари. „Червеният петък“ се провежда във формат на пазарен фестивал с празнична атмосфера, шоу програми и фойерверки. В същото време, в дните на Черния петък в европейските страни, азиатските търговци също са щастливи да продават голям асортимент от своите стоки под чука.

В Русия Черният петък се провежда за първи път през 2013 г. Той е организиран от Black Friday LLC, който искаше да пресъздаде американския модел за продажба. Но тя не успява съвсем, тъй като Денят на благодарността не се празнува в Русия и хората не разбрали защо продажбите започнаха в магазините в края на ноември.

В ОАЕ Черният петък се нарича Бял. Точно както в Америка, той се провежда в последния петък на ноември. През 2016 г. в Дубай бяли въведени два нови сезона на продажби: от 1 до 3 декември и от 25 до 27 май.

Какво е вълшебният петък?

На първия „Черен петък“, освен името, много негативизъм и недоверие са предизвикали условията на промоцията – отстъпки до -70%. Имало е много спорове и дискусии по тази тема в социалните мрежи. Хората изразили различни гледни точки, от: „Всичко това е измама, не ходете там“ до: „Те отново залепиха етикетите с цени, направиха цената по-скъпа, така че мога да дам такива отстъпки“.

Сега „Черният петък“ се превърна в почти традиционно събитие. Хората вече го очакват и се опитват да отгатнат датите. Тази година почти всички търговски и развлекателни центрове и много големи марки и магазини за дрехи обявиха Черния петък.

Обикновено Черният петък се провежда в един от дните ноември-декември.

Тази година търговците на дребно очакват рекордни цифри: на фона на бързия растеж на стойността на валутите и рязкото увеличение на цените на различните стоки, всички ще купуват „като за последен път“.

Related Post

дамски туники

Туники за бременни жени

Posted by - August 15, 2021 0
Туниките за бременни са задължителен елемент за всяка жена по време на бременността й. Те дават възможност на жените да…

Your reaction

NICE
SAD
FUNNY
OMG
WTF
WOW

React with gif

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *