LED осветителни тела

Видове фиксиращи улични лампи

34 0

Много области на външното осветление за улици, пътища или територии са дали на дизайнерите задачата да разработят няколко вида LED осветителни тела, които напълно покриват нуждите на осветителните техници при поставянето на осветителни устройства за всякакви цели върху всякакъв вид повърхност. Всички видове монтажи, с достатъчна степен на конвенция, могат да бъдат разделени в два отделни класа – подвижни и неподвижни методи за фиксиране на осветителни тела на вертикални или хоризонтални повърхности.

Фиксирани монтажи. Фиксираните методи за фиксиране на лампите включват конзола и вградени опции за поставяне на лампи, всяка от които изключва регулиране на посоката на светлинния поток по азимут или наклон.

Конзолна скоба. Конвенционалната конзолна конзола е проектирана да монтира LED улично осветление върху метална тръба с диаметър до 52 mm. Най-често се използва стандартна метална тръба с диаметър 48 mm за фиксиране на осветителните тела към осветителните стълбове. Този метод на закрепване е най-широко разпространен при осветяване на улици и пътища върху бетонни или метални подпори с фиксиран ъгъл на наклон на конзолния елемент, който в стандартната версия е 15 градуса. Регулируема конзолна конзола Регулируемата конзолна конзола е вариант на конвенционалната конзолна конзола, но е по-гъвкава по дизайн чрез разширяване на диаметрите на използваните тръби. Този тип фиксиране дава възможност за монтиране на осветителни тела на метални тръби с диаметър до 82 mm. Тежките болтови болтове закрепват осветителното тяло към конзолата, а вдлъбнатата конструкция на скобите предотвратява завъртането на приспособлението под въздействието на вятъра.

Опция за вграден монтаж – LED лампи за бензиностанции. Вградената версия на фиксиращи лампи се използва най-често на бензиностанции (бензиностанции), където осветителните устройства се поставят в навесите над бензиностанциите. Твърдият метод на закрепване отчита материала и дебелината на монтажната повърхност, а взривозащитеният характер на осветителните тела се определя от изискванията за безопасност при работа със запалими смеси.

Подвижни стойки. Подвижните стойки разширяват обхвата на използваните източници на светлина и предлагат възможна корекция на светлинното петно ​​по азимут или наклон. Монтажите от този тип са най-универсалните начини за фиксиране на осветителни тела, а изборът на подходящо устройство зависи от конкретното място за монтаж и задачите. Въртяща се лира и нейните модификации Един от най-често срещаните начини за фиксиране на LED прожектори е устройство, наречено въртяща се лира, което ви позволява да променяте ъгъла на лампата в една равнина. Този метод на фиксиране има няколко вида, които осигуряват по-универсален характер на този тип закрепване:

– класическата въртяща се лира фиксира осветителното тяло върху всяка плоска повърхност, а променливият ъгъл на наклон ви позволява да регулирате посоката на светлинния поток в желаната посока;

– въртяща се лира в комплект с два болта (пръстен с резбован прът) е подходяща за закрепване на осветителни тела на регулируеми по височина окачвания;

въртяща се лира с кабелно окачване позволява не само да се регулира ъгълът на наклон на лампата чрез завъртане на лирата, но и да се движи осветителното тяло по метален кабел. Струва си да се отбележи, че гъвкавостта на въртящата се лира се постига чрез набор от нива на оборудване и стандартни отвори върху металния напречен носач на лирата.

Регулируеми на наклон скоби. Скоби с поетапна конструкция за промяна на ъгъла на наклон на конзолата здраво фиксират осветителното тяло в избраното положение поради фиксирането на винта на ъгъла на наклон. Конвенционалната конзола за стена има малък отпечатък и се използва за позициониране на осветителни тела върху твърди тухлени или стоманобетонни повърхности. За фиксиране на осветителното тяло върху тънки прегради или основи с ниска товароносимост се използват въртящи се конзоли с широка площ за кацане. Като опция този тип монтаж се доставя с U-образни щифтове, които правят възможно монтирането на осветителното тяло върху тръби с различен диаметър. Типичните ъгли на въртене на осветителните тела с фиксиращи устройства от този тип са по-малко от 90 градуса и обикновено варират от 20 до 75 градуса.

Въртящи се скоби. Въртящата се скоба с плавно регулиране на ъгъла на наклон включва класическия възел за завъртане на осветителното устройство под ъгъл от 90 градуса, а различните диаметри на работните части позволяват използването на този метод на фиксиране като адаптер от един диаметър на тръбата към друг.

Related Post

Imker Lavendelhonig

По какво се познава истинския мед

Posted by - August 16, 2022 0
В последните няколко години на европейския пазар започна навлизането на фалшив мед, като тази тенденция не пропусна и България. Нещо…
аксесоари за кухня | be4home.com

Великолепната петорка

Posted by - December 19, 2022 0
Казват, че кухнята е душата на дома. Тук започваме деня си с чаша ароматно кафе. Тук прекарваме нашите кулинарни експерименти,…
строителство на къща | onassisbg.com

Цени на жилищните имоти

Posted by - May 10, 2022 0
Цените на недвижимите имоти в България се покачиха много последните две години. Заедно с цените се повиши и интересът. Той…

Your reaction

NICE
SAD
FUNNY
OMG
WTF
WOW

React with gif

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *